20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВИСТАВКА «ТІНЬ ГОЙЇ»

ВИСТАВКА «ТІНЬ ГОЙЇ»

13 березня студенти і викладачі факультету мистецтв спеціальності «Образотворче мистецтво» відвідали виставку картин та скульптур «Тінь Гойї», яка відкрилась в Уманському художньому музеї 11 березня і присвячена проблемам суспільства, що актуальні в умовах сьогодення.

Це спільний проект іспанського скульптора Карлоса Гарсіа Лаоса та уманської художниці Одарки Дьоми – Пісної, присвячений творчості видатного іспанського живописця і гравера з часів так званої іспанської золотої доби (XVI—XVII ст.) Франсіско-Хосе де Гойя (1746 – 1828).

Карлос Гарсіа Лаос представив на виставці серію гравюр, яка була створена художником у два етапи з вісімдесяти гравюр і опублікована у 1799 році під назвою «Капрічос» (ісп. Caprichos).

Дякуючи талантові, сміливості та силі, Гойя створив нове обличчя живопису. Він надихнув художників свого та наступних поколінь.

Теми його робіт – від зображення веселих святкувань для гобеленів та ескізів карикатур до змалювання сцен війни.

Відвідувачі музею мали змогу прослухати лекцію про життя і творчість відомого художника, поспілкуватись із організаторами виставки, яка діятиме до 30 березня.

Тож запрошуємо познайомитись із творчістю великого Гойї!

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!

10 жовтня 2021 року в м. Полтаві відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «Золота соната». У номінації «Оригінальне мистецтво» жанрі «Інструментальна музика» Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляв студент магістратури кафедри інструментального

З ДНЕМ ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ!З ДНЕМ ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ!

ДОРОГІ НАШІ ЧОЛОВІКИ! Вітаємо Вас з Днем Захисника Вітчизни — святом, яке увібрало в себе багаті і славні традиції, що уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на

ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ

05 квітня 2023 року на кафедрі хореографії та художньої культури відбулося засідання робочої групи із забезпечення змісту та якості освіти з обговорення проєктів освітньо-професійних програм, а саме: Середня освіта (Хореографія)