20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВИСТАВКА «ТІНЬ ГОЙЇ»

ВИСТАВКА «ТІНЬ ГОЙЇ»

13 березня студенти і викладачі факультету мистецтв спеціальності «Образотворче мистецтво» відвідали виставку картин та скульптур «Тінь Гойї», яка відкрилась в Уманському художньому музеї 11 березня і присвячена проблемам суспільства, що актуальні в умовах сьогодення.

Це спільний проект іспанського скульптора Карлоса Гарсіа Лаоса та уманської художниці Одарки Дьоми – Пісної, присвячений творчості видатного іспанського живописця і гравера з часів так званої іспанської золотої доби (XVI—XVII ст.) Франсіско-Хосе де Гойя (1746 – 1828).

Карлос Гарсіа Лаос представив на виставці серію гравюр, яка була створена художником у два етапи з вісімдесяти гравюр і опублікована у 1799 році під назвою «Капрічос» (ісп. Caprichos).

Дякуючи талантові, сміливості та силі, Гойя створив нове обличчя живопису. Він надихнув художників свого та наступних поколінь.

Теми його робіт – від зображення веселих святкувань для гобеленів та ескізів карикатур до змалювання сцен війни.

Відвідувачі музею мали змогу прослухати лекцію про життя і творчість відомого художника, поспілкуватись із організаторами виставки, яка діятиме до 30 березня.

Тож запрошуємо познайомитись із творчістю великого Гойї!

Залишити відповідь

Схожі новини

З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

Шановні колеги, дороге студенство! З Різдвом Христовим! Бажаємо усім, щоб рік прийдешній приніс Вам гарного достатку, стабільності, успіху. А ще – найголовніше – здоров’я, щастя, радості, добробуту, впевненості у завтрашньому

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇКУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

24 жовтня 2022 року на кафедрі музикознавства та вокально-хорового мистецтва факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини розпочали роботу курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників (у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою) зі спеціальності: 014.13 Середня освіта

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВКУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ

З 13 вересня 2021 р. на факультеті мистецтв розпочалися150-годинні курси підвищення кваліфікації. Навчання проводиться дистанційно, за напрямами: «Опанування професійних знань, умінь і навичок на основі засвоєння історії, теорії, засобів і