20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ПРОЦЕС СТАНОВЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

ПРОЦЕС СТАНОВЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

У системі підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва важливе місце займає педагогічна практика, яка проходить в умовах максимально наближених до професійної діяльності, а саме – у закладах загальної середньої освіти.

«Педагогічна практика» 216 м групи заочного відділу є завершальною нормативною дисципліною зі спеціальності 014 Середня освіта ( 014.13 Музичне мистецтво), другого (магістерського) рівня освіти.

Основними завданнями педагогічної практики було: формування педагогічної культури, фахової компетентності та професійної орієнтації майбутнього вчителя музичного мистецтва.

Більшість студентів 216 м групи заочної форми навчання проходили педагогічну практику за місцем проживання. Студенти, що працюють за фахом майбутньої спеціальності, проходили виробничу практику за основним місцем роботи.

Про успішне самовдосконалення педагогічного досвіду майбутнього вчителя музичного мистецтва яскраво свідчать висновки колективу та адміністрації закладів загальної середньої освіти, представлені під час захисту практики характеристики студентів-магістрантів.

«Уроки, проведені Камінським Ю.В., були змістовними і цікавими… , на заняттях використовувались інноваційні форми навчання …, враховувались вікові особливості учнів та впроваджувались індивідуальні форми роботи».

Адамович Л.П. це «ерудований, творчий педагог, людина гармонійна і багатогранна. Своє призначення бачить у створенні для дітей такого освітнього простору, в якому дитина, сприймаючи музичні твори, здійснює шлях до пізнання себе, світу та свого місця в ньому».

Нечипорук О.О. «володіє методикою викладання предмету, вміло організовує учнів до сприйняття музичного матеріалу, здійснює індивідуальний підхід до кожного учня, використовує різноманітні форми роботи… , на уроках створює позитивний творчий настрій».

На кафедрі музикознавства та вокально-хорових дисциплін 18 листопада студенти 216 групи звітували про проходження педагогічної практики та успішно її захистили.

Кожний студент групи отримав позитивну оцінку своєї роботи.

Побажаємо випускникам-магістрантам нашого факультету творчого зростання та подальшого вдосконалення власної педагогічної майстерності .

Адамович Лідія Петрівна (Залужанська ЗОШ І-ІІІ ст. Збаразької міської ради Тернопільської області)

 

Ничипурук Оксана Олександрівна (Путрівський ОЗО, Київська область)

 

Схожі новини

ЗВІТУЄМО ПРО НАУКУЗВІТУЄМО ПРО НАУКУ

Важливим компонентом професійної діяльності викладачів мистецько-педагогічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини є науково-дослідна діяльність, яка спрямовує їх творчий пошук на розробку нових теоретичних концепцій, ефективних методик і

ЗАПРОШУЄМО НА КОНЦЕРТ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ МУЗИКОЗНАВСТВА ТА ВОКАЛЬНО-ХОРОВИХ ДИСЦИПЛІН ОКСАНИ ПРОКУЛЕВИЧЗАПРОШУЄМО НА КОНЦЕРТ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ МУЗИКОЗНАВСТВА ТА ВОКАЛЬНО-ХОРОВИХ ДИСЦИПЛІН ОКСАНИ ПРОКУЛЕВИЧ

Шановні викладачі та студенти! 15 жовтня о 13:00 год. у великій залі Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової відбудеться концерт викладача кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін факультету мистецтв