20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ІНКЛЮЗИВНА ТАНЦЮВАЛЬНА ВИСТАВА «ЧАРІВНА РУКАВИЧКА»

ІНКЛЮЗИВНА ТАНЦЮВАЛЬНА ВИСТАВА «ЧАРІВНА РУКАВИЧКА»

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Хореографія» у межах вивчення дисципліни «Танцювально-руховий практикум» та другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП “Середня освіта (Хореографія)” у межах вивчення дисципліни “Практикум із танцювальної терапії” (викладач – Анастасія Подгорінова) протягом 2 місяців раз на тиждень проводили танцювальні заняття для дітей з особливими освітніми потребами у Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради

На заняттях застосовувалися танцювально-рухові вправи (наслідування рухів тварин, явищ природи, вивчення найпростіших танцювальних рухів та фігур, імпровізація тощо). У процесі занять відбувалася підготовка до інклюзивної танцювальної вистави.

Вистава «Чарівна рукавичка», прем’єра якої відбулася 21 грудня 2023 року у Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок», стала унікальним проєктом, де здобувачі-хореографи спільно з дітьми створювали творчий продукт безпосередньо у процесі виступу. Заздалегідь підготовленими були тільки вступна та фінальна частина дійства, усе інше – імпровізація дітей, яку підтримували здобувачі-хореографи!

Унікальний досвід створення інклюзивної танцювальної вистави показав, що застосування танцювально-рухових вправ мають терапевтичний ефект, розкривають імпровізаційні та комунікативні здібності дітей з особливими освітніми потребами, а також дарують позитивні емоції та яскраві враження!

Щиро дякуємо керівництву, співробітникам та вихованцям Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за плідну співпрацю!

Схожі новини

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!!!З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!!!

30  вересня  День народження  святкує  заслужений працівник культури України, керівник та учасник славнозвісного  чоловічого тріо «Гонта», викладач кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Купчик Валентин Анатолійович. Вітаючи  з цим чудовим святом,

СТУДЕНТИ ТА ВИКЛАДАЧІ МПФ – УЧАСНИКИ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКОЇ АКЦІЇ «В ЄДНОСТІ – СИЛА!»СТУДЕНТИ ТА ВИКЛАДАЧІ МПФ – УЧАСНИКИ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКОЇ АКЦІЇ «В ЄДНОСТІ – СИЛА!»

В єдності – сила! Саме під таким гаслом 10 березня на Центральній площі міста відбулась молодіжна культурно-мистецька акція з нагоди відзначення 150-річчя з дня першого публічного виконання Державного Гімну України. Активними

ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКЕ СВЯТО «ЧЕРЕЗ СТОЛІТТЯ, ЯК ЗОРЯ, СЯЄ СЛОВО КОБЗАРЯ…»ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКЕ СВЯТО «ЧЕРЕЗ СТОЛІТТЯ, ЯК ЗОРЯ, СЯЄ СЛОВО КОБЗАРЯ…»

3 березня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулось літературно-мистецьке свято «Через століття, як зоря, сяє слово Кобзаря…» з нагоди святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Активними