20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ «МОЛОДІЖНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР» В ОЧІКУВАННІ ЗУСТРІЧІ ІЗ СВОЇМИ ШАНУВАЛЬНИКАМИ!

«МОЛОДІЖНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР» В ОЧІКУВАННІ ЗУСТРІЧІ ІЗ СВОЇМИ ШАНУВАЛЬНИКАМИ!

«Молодіжний камерний хор», художній керівник та диригент – старший викладач кафедри музикознавства та вокально-хорового мистецтва Оксана Прокулевич, святкує свій 5-річний ювілей, адаптуючись до нових умов життя та можливостей для колективної творчості.

2 травня було завершено і опубліковано відеокліп на твір Ганни Гаврилець «Тропар до Пресвятої Богородиці» – це абсолютно нова форма роботи для колективу, яка стала єдиним і необхідним варіантом об’єднання учасників хору в умовах пандемії. Адже, так важливо зберегти колектив, бути разом, творити разом, навіть знаходячись на великій відстані.

Робота над кліпом проводилась у кілька етапів: артисти хору знімали свої відео вдома на власні гаджети під аудіозапис, створений і розісланий заздалегідь керівником колективу. Це надзвичайно складний етап роботи, який вимагає серйозної попередньої підготовки кожного співака окремо і колективу в цілому, бездоганного знання хорової партитури, вміння володіти своїм голосом і ряду інших навичок співака-ансамбліста. Артисти пересилали записи керівнику хору, яка опрацьовувала звук, з’єднавши 20 аудіодоріжок в єдине злагоджене хорове звучання. Далі, талановита учасниця колективу – Маргарита Очинська, створила відеоряд з надісланих хористами матеріалів і з’єднавши аудіо і відео, ми отримали артефакт, який вже побачили сотні поціновувачів хорового мистецтва.

Також, на жаль, у зв’язку із карантином «Молодіжний камерний хор» не може працювати у звичному режимі: фестивалі, конкурси, концерти, часті подорожі – звична і така улюблена справа для колективу. Тому, знайшовши альтернативу, яку пропонують безліч організаторів мистецьких заходів, хор взяв участь у дистанційному міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Самоцвіти – Країна безмежних можливостей», який проходив у період з 20 по 30 квітня 2020 року і отримав І місце в номінації «Вокал. Хори» у віковій групі «Дорослі». 

Сьогодні «Молодіжний камерний хор» працює над створенням відеокліпу на улюблену композицію багатьох наших слухачів – «Hallelujah». Л. Коен. Аранжування Б. Брама, гурту Pentatonix і О. Прокулевич. За роялем імпровізує концертмейстер кафедри музикознавства та вокально-хорового мистецтва – Іван Біленький. Колектив висловлює щиру подяку: завідувачу кафедри музикознавства та вокально-хорового мистецтва, доценту В.В. Семенчуку, за звукозапис твору «Hallelujah», який було здійснено 4 місяці тому, в грудні 2019 р., а також за надані комп’ютерні програми та гарнітуру, з допомогою яких здійснювалася обробка звуку «Тропаря до Пресвятої Богородиці»; декану факультету мистецтв доценту І.Г. Терешко, за сприяння в участі у дистанційному міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Самоцвіти – Країна безмежних можливостей».

Щиро сподіваємося, що неодмінно відбудуться усі заплановані концертні заходи з нагоди 5-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ «Молодіжного камерного хору».

ЗДОРОВ’Я, МИРУ І ДОБРА УСІМ НАМ!

Щиро ваш, «МКХ».

Залишити відповідь

Схожі новини

ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ!ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ!

10 вересня, Україна відзначала день фізичної культури та спорту. У мирний час ми б обов’язково проводили масштабні святкові спортивні заходи. Сьогодні – війна. У спортивних залах, на великих аренах немає

ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ, ПОДАРОВАНИХ ВІДОМИМИ ІЗРАЇЛЬСЬКИМИ МИТЦЯМИВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ, ПОДАРОВАНИХ ВІДОМИМИ ІЗРАЇЛЬСЬКИМИ МИТЦЯМИ

16 вересня 2014 року в Уманській картинній галереї відбулася презентація художніх творів, подарованих відомими ізраїльськими митцями: Віктором Бриндачем, Андріаном Жудро, Анною Зарніцькою «В Умань − з Ізраїлю». Ця подія стала

ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У V МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ “ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ”ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У V МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ “ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ”

Шановні викладачі, аспіранти, докторанти! Запрошуємо взяти участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти: здобутки, проблеми та перспективи», яка відбудеться 18-19 жовтня 2018 року в Уманському державному педагогічному