20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ В УКРАЇНІ ТРИВАЄ СТВОРЕННЯ НОВОГО КОЛЕКТИВУ — UKRAINIAN INCLUSIVE CHOIR & ORCHESTRA

В УКРАЇНІ ТРИВАЄ СТВОРЕННЯ НОВОГО КОЛЕКТИВУ — UKRAINIAN INCLUSIVE CHOIR & ORCHESTRA

Ключове слово — інклюзивний!
Євген Лавренчук: В Україні, чи не 90% людей і навіть музикантів — людей з вищою освітою, — все ще не розуміють значення слова «інклюзія» і вважають, що країні не потрібний ще один оркестр, мовляв і тим, що є — важко нині виживати. Але ж наявність в країні інклюзивного музичного колективу свідчить, перш за все, про її цивілізованість та європейськість, до якої ми так прагнемо. Адже, залучення людей з інвалідністю до повноцінного, зокрема і культурного життя, у всьому світі стало звичайною справою, необхідність здійснення якої не підлягає сумнівам.

Це зроблено зокрема й для створення прецеденту в нашій країні. Адже, людина, яка має певні фізичні вади повинна відчути, що для неї відкриті двері і є можливості творчої реалізації. Цей проєкт заохочує не тільки самих учасників, але й глядачів і людей з інших сфер життя, не тільки культурного. Людина має зрозуміти, що вона потрібна цій країні і ми прагнемо, аби через наш колектив транслювалася саме така цінність і смисл, — підкреслює Є. Лавренчук.

Одним з унікальних моментів проєкту є те, що всі етапи його реалізації відбуватимуться в онлайн режимі. Відібрані учасники отримують роздруковані партитури їх партій для вивчення. Буде організовано онлайн репетиційний процес під керівництвом музичного керівника і дириґентки Маргарити Гринивецької та хормейстера колективу — Валерія Регрута. По завершенню репетиційного процесу буде організовано окремий відео— та аудіозапис кожного артиста. Результатом стане зведений відеозапис концертної програми у виконанні колективу та його прем’єрний показ у мережі інтернет.
До репертуару Ukrainian Inclusive Choir & Orchestra планують включати не тільки найкращі зразки світової класичної та сучасної музики, але й твори сучасних українських композиторів, а саме Валентина Сильвестрова, Вікторії Польової, Антона Байбакова, Святослава Луньова, Юрія Шевченка, що обумовить популяризацію української музики на різноманітних фестивальних сценах.

Також дуже важливо, що в рамках проєкту буде створено базу музикантів з інвалідністю зі всієї України для знаходження їм проєктів у майбутньому і допомогу щодо логістики. Адже це люди, які отримали інвалідність в результаті аварій, війни або хвороб, проте не мислять себе без музики. Таким чином, на культурній мапі України з’явиться ще один професійний музичний колектив, який продовжить свою роботу як самостійна творча одиниця або як складова інших культурних проєктів, доповнюючи існуючі музичні та театральні ініціативи.

Дебют Ukrainian Inclusive Choir & Orchestra має відбутися на сцені Одеської опери до кінця цього року.

Реєстрація учасників з інвалідність за адресою:

https://docs.google.com/forms/d/12rZV8IKTMhdtHVARsVNbQw15gcCzYyQJDUxgzgRzuQM/viewform?fbclid=IwAR2mQ991n_Uga1iTHFUqf49xgnAItzrb3hl4e-V0qYjOWiMhs4A8TBcJZC0&edit_requested=true

Автор інтерв’ю: Ольга СТЕЛЬМАШЕВСЬКА

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАУКИ!ВІТАЄМО З ДНЕМ НАУКИ!

Шановні науковці! Щиро вітаємо Вас з Днем науки! День науки ‒ свято людей творчої праці, діяльність яких є символом духовної свободи та розвитку особистості. Це свято, коли вшановуються наукові традиції,

ТИЖДЕНЬ СТУДЕНТА НА МИСТЕЦЬКО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІТИЖДЕНЬ СТУДЕНТА НА МИСТЕЦЬКО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

11.11.2013 Відкриття студентської пошти (скринька біля деканату) 12.11.2013 Участь студентів-хореографів у міському флешмобі (центральна площі міста, 15:00) Хореографічна вистава «Подорож навколо світу» (актова зала нового корпусу УДПУ, 17:00) 13.11.2013 Конкурс