20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВИВЧАЄМО ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ В ПОЛЬЩІ

ВИВЧАЄМО ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ В ПОЛЬЩІ

23 квітня 2024 р. викладачі та здобувачі вищої освіти факультету  мистецтв відвідали онлайн-лекцію викладача польських ЗВО (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu Akademia Nauk Stosowanych im. Jana Amosa Komeńskiego w Lesznie) доктора Костянтина Мазура на тему:  «Академічна доброчесність в Польщі: теорія та практика». Гостьова лекція організована Польським культурно-освітнім центром та проводилася для учасників освітнього процесу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Костянтин Мазур розповів слухачам про реалії та міфи академічної доброчесності в системі польської вищої освіти. Лектор наголосив на проблемах академічної доброчесності в університетському середовищі в усьому світі через зростання плагіату та інших форм недоброчесності, тому дослідження  цього питання в конкретних країнах може допомогти у вдосконаленні політик та практик в університетському середовищі. Також лектор навів багато повчальних та цікавих прикладів, які стосувалися порушення академічного етосу та академічної автономії.

Вивчення досвіду академічної доброчесності з Польщі до України буде корисним з кількох причин:

  • Польща має ефективні методи та програми для сприяння чесності в академічному середовищі, які можуть бути використані для розвитку культури доброчесності в українських університетах.
  • Польща має розвинені технології для виявлення плагіату в академічних роботах. Перенесення цих технологій до українських університетів може допомогти боротьбі з цим явищем.
  • Польща має програми та ініціативи для навчання студентів та викладачів про етику та академічну доброчесність, які можуть бути адаптовані та використані в українських університетах.

Дякуємо Констянтину Мазуру за інтелектуальне збагачення. Досвід академічної доброчесності Польщі може бути важливим кроком для покращення якості освіти та збільшення довіри до університетів України. Дякуємо модератору – Ігорю Кривошеї за співпрацю!

Схожі новини

ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В МІЖНАРОДНОМУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В МІЖНАРОДНОМУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ

Вельмишановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у Міжнародному науково-практичному семінарі «Актуальні проблеми професійної підготовки майбутніх учителів мистецьких дисциплін в Україні та за кордоном» яка відбудеться 19-20 вересня 2013 року на

ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Сьогодні – 15 червня, свій День Народження святкує викладач-стажист кафедри інструментального виконавства, Семко Людмила Василівна! Бажаємо здоров’я, сонця у зеніті, Любові, доброти і щастя повен дім, Нехай у серці розкошує

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МУЗИКОЗНАВСТВА ТА ВОКАЛЬНО-ХОРОВОГО МИСТЕЦТВА ОТРИМАЛИ ПЕРШІСТЬ НА ХІ МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ «КВІТУЧА КРАЇНА»СТУДЕНТИ КАФЕДРИ МУЗИКОЗНАВСТВА ТА ВОКАЛЬНО-ХОРОВОГО МИСТЕЦТВА ОТРИМАЛИ ПЕРШІСТЬ НА ХІ МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ «КВІТУЧА КРАЇНА»

19 травня 2019 р. на базі Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького відбувся ХІ Міжнародний фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтв та театрів мод «Квітуча країна». Студенти кафедри