20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ФОЛЬКЛОРНА ПРАКТИКА – НЕВІДʼЄМНА УМОВА ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИКИ

ФОЛЬКЛОРНА ПРАКТИКА – НЕВІДʼЄМНА УМОВА ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИКИ

Нещодавно студенти 12 групи мистецько-педагогічного факультету напряму підготовки «Музичне мистецтво» разом зі своїм викладачем, доцентом кафедри української літератури та українознавства та кафедри музичного мистецтва Семенчуком Василем Васильовичем, проходили фольклорну практику в Ульяновському районі, а саме в селі Синьки.

ФОЛЬКЛОРНА ПРАКТИКА

Практика є невід’ємною частиною навчального процесу у підготовці висококваліфікованих працівників. Метою фольклорної практики було дослідження та зібрання української народної музичної творчості, здобуття знань, умінь, певних навичок та застосування їх у сфері своєї професійної діяльності.
Щедрівки, колядки, веснянки й інші пісні є душею нашого народу, його духовним й культурним надбанням. Всі ці пісні першокурсники могли почути від місцевих старожилів села Синьки. Ділилися своїми знаннями Галаган Зінаїда, Галаган Ганна, Кавалішна Яна, Цвіркун Люся, Крамар Тетяна, Обелінська Любов та Кацан Марія.

ФОЛЬКЛОРНА ПРАКТИКА ФОЛЬКЛОРНА ПРАКТИКА

Студенти були щиро вдячні за здобуту інформацію та позитивний досвід. Зокрема, у сприянні проходження фольклорної практики у селі Синьки начальнику відділу освіти, молоді та спорту Ульяновського району Луценку Володимиру Борисовичу, а також директору «ЗОШ І-ІІІ ст.» с. Синьки Семенченко Альбіні Олександрівні.

Один коментар до “ФОЛЬКЛОРНА ПРАКТИКА – НЕВІДʼЄМНА УМОВА ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИКИ”

  1. Думаю, така практика дає можливість якнайкраще познайомитися з народною творчістю! Цікаво і невимушено, “з перших уст”… Молодці! Хай вам щастить!;)

Залишити відповідь

Схожі новини

МАЙСТЕР-КЛАС В РАМКАХ ДНІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИМАЙСТЕР-КЛАС В РАМКАХ ДНІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИ

Восьмий рік поспіль наше місто Умань бере участь у Днях Європейської спадщини в Україні. Метою даного проєкту є привернення уваги мешканців та гостей міста до культурної спадщини та усвідомлення її

УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ У СВЯТКУВАННІ ІВАНА КУПАЛА У «СОФІЇВЦІ»УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ У СВЯТКУВАННІ ІВАНА КУПАЛА У «СОФІЇВЦІ»

7 липня в Україні традиційно відзначається східнослов’янське свято Івана Купала, що збігається із церковним днем Різдва Івана Предтечі. У ніч на Івана Купала, за повір’ями, відбувалося очищення за допомогою води

В ДОБРУ ПУТЬ, НАШІ ПЕРШОКУРСНИКИ!В ДОБРУ ПУТЬ, НАШІ ПЕРШОКУРСНИКИ!

Ось і промайнув перший тиждень вересня, сповнений незабутніх емоційних вражень, хвилювань, зустрічей і відкриттів: наші першокурсники, майбутні педагоги-художники, вливаються у дружню родину студентства факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені