20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Шановні викладачі, дорогі студенти!
Нещодавно президент України Петро Порошенко підписав указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
За повідомленням прес-служби президента, документом встановлене щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.
Сьогодні, у День пам’яті, 20 лютого, о 19:00 в Україні відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими Героями Небесної Сотні.
І пам’ятайте, почуття власної гідності і честі, вірність ідеї та любов до Батьківщини – це той неписаний заповіт, який залишили кожному із нас Герої Небесної Сотні.

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІДБУВСЯ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ЕКЗАМЕН «МИСТЕЦТВО БАЛЕТМЕЙСТЕРА»ВІДБУВСЯ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ЕКЗАМЕН «МИСТЕЦТВО БАЛЕТМЕЙСТЕРА»

11 червня в актовій залі нового корпусу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулося справжнє свято танцю – практична частина кваліфікаційного екзамену «Мистецтво балетмейстера»! Студенти-випускники мали змогу продемонструвати свою

ВІДБУЛАСЯ ЗАХОПЛЮЮЧА ЕКСКУРСІЯ ДО КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇВІДБУЛАСЯ ЗАХОПЛЮЮЧА ЕКСКУРСІЯ ДО КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇ

Мистецтво – це те, до чого тягнеться душа кожної творчої людини. 27 лютого студенти І курсу мистецько-педагогічного факультету 11 та 14 групи, разом з куратором Биковою Ольгою Вікторівною, відвідали місце,

ВИПУСКНА АТЕСТАЦІЯ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО»ВИПУСКНА АТЕСТАЦІЯ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО»

З 16 травня  по 27 червня 2018 року проходили випускні екзамени та захисти кваліфікаційних робіт студентів денної та заочної форми навчання спеціальності «Образотворче мистецтво» освітніх ступенів «магістр» та «бакалавр». Екзаменаційні