20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ТАРАС ГРИГОРОВИЧ ШЕЧЕНКО – ХУДОЖНИК З ДУШЕЮ ПОЕТА!

ТАРАС ГРИГОРОВИЧ ШЕЧЕНКО – ХУДОЖНИК З ДУШЕЮ ПОЕТА!

Вчора, 9 березня вся Україна відзначала 207-му річницю від дня народження Тараса Шевченка. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед геніальністю яких, схиляється весь світ. І серед найперших є — Тарас Григорович Шевченко, велетень духу і співець народної свободи. Щирість автора, його любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня, і багата, як історія народу, викликали захоплення.

Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, до своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала і викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім’я органічно уплелося в історію та культуру не тільки українського народу. Воно відоме далеко за межами рідного краю.

Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива жагою до життя і биттям гарячого людського серця. Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово є актуальним до сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

Саме 9-10 березня вся Україна, вшановує пам’ять Великого Кобзаря.

Студентська рада факультету мистецтв, організували онлайн-флешмоб «#з_Тарасом_в_серці», щоб кожен міг згадати могутнє слово «ПРОРОКА», геніального поета, драматурга, прозаїка, мислителя, історика, етнографа, фольклориста, який залишив велику письменну та образотворчу спадщину в понад тисячу творів. 

Студенти та викладачі факультету мистецтв теж активно долучились до флешмобу «#з_Тарасом_в_серці». Студенти факультету, проявили креативність, і вшанували пам’ять Великого Кобзаря, не тільки декламуванням віршів, а й монтуванням роликів про видатного українця, написанням картин-ілюстрацій до творів Т.Г. Шевченка.

Допоки ми, читатимемо, вивчатимемо твори Т.Г. Шевченка, доти житиме Великий Кобзар, через віки і століття, вдивляючись крізь свої вірші, в людські серця!

Учітеся, брати мої!
Думайте, читайте,
І чужому научайтесь, −
Свого не цурайтесь:
Бо хто матір забуває,
Того Бог карає,
Чужі люде цураються,
В хату не пускають,
Свої діти − як чужиї,
І немає злому
На всій землі безконешній
Веселого дому.
Обніміте ж, брати мої,
Найменшого брата, −
Нехай мати усміхнеться,
Заплакана мати!
Благословить дітей своїх
Твердими руками,
І обмитих поцілуйте
Вольними устами!
І забудеться срамотня
Давняя година,
І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечірній,
Новий засіяє…
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!








Залишити відповідь

Схожі новини

ІНСТРУМЕНТАРІЙ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІІНСТРУМЕНТАРІЙ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ

Що таке академічна доброчесність і якими Законами і Положеннями користуються в навчальному процесі освітяни в закладах загальної середньої освіти? Для чого дотримуватися академічної доброчесності? Відповіді на всі ці питання шукали

«РАДІСТЬ РУХУ”«РАДІСТЬ РУХУ”

Нещодавно студенти та викладачі кафедри хореографії та художньої культури Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відвідали Центр комплексної реабілітації  для дітей з інвалідністю “Пролісок” Управління праці та соціального захисту

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Цими днями святкує свій ювілей старший викладач кафедри музичного мистецтва мистецько-педагогічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Балдинюк Надія Андріївна. Шановна Надія Андріївна! Прийміть наші найщиріші вітання з