20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

16 жовтня, напередодні вивчення нової теми з дисципліни «Декоративно-прикладне мистецтво», викладачем кафедри образотворчого мистецтва Сердюк Ярославою Олексіївною було проведено майстер-клас для студентів 33 та 35 груп у техніці гарячого розпису тканини.

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

Техніка батика налічує не одну сотню років, протягом яких вона усе ускладнювалася й удосконалювалася. Це дуже давнє художнє ремесло. У різних країнах техніка батика, або нанесення малюнка на тканину, має свої особливості, але в кожному разі використовують воду і віск.

Гарячим такий батік назвали не просто так. Вся суть в тому, що робота виконується з воском та парафіном розплавленими на вогні. Використовують суміш цих компонентів.

Матеріал наноситься на тканину до того, як встигне охолонути, за допомогою спеціального пензлика з твердої щетини. Звичайна кисть не підійде, так як просто розплавиться.

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

На області, покриті воском, фарба не накладається. Освоївши техніку, можна досягти приголомшливих ефектів «ліплення» квітів, які полягають у поєднанні профарбованих і непрокрашенних місць полотна.

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС У ТЕХНІЦІ ГАРЯЧОГО РОЗПИСУ ТКАНИНИ

Оволодіння технологією художнього розпису тканин, досягнення майстерності в цьому мистецтві дозволить студентам створювати цікаві та неповторні панно. Робота над своїми творчими здібностями дасть можливість все глибше проникнути в сферу прекрасного.

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІДБУЛАСЯ ЗАХОПЛЮЮЧА ЕКСКУРСІЯ ДО КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇВІДБУЛАСЯ ЗАХОПЛЮЮЧА ЕКСКУРСІЯ ДО КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇ

Мистецтво – це те, до чого тягнеться душа кожної творчої людини. 27 лютого студенти І курсу мистецько-педагогічного факультету 11 та 14 групи, разом з куратором Биковою Ольгою Вікторівною, відвідали місце,

ВІТАЄМО З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ!ВІТАЄМО З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ!

Професорсько-викладацький колектив мистецько-педагогічного факультету вітає старшого викладача кафедри образотворчого мистецтва Короля Анатолія Миколайовича та його наукового керівника вченого секретаря апарату президії НАПН України, доктора педагогічних наук, професора Тименка Володимира Петровича з

ЗАПРОШУЄМО ВАС ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОМУ СЕМІНАРІ «ПРОБЛЕМИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ВИКОНАВСТВА В УМОВАХ СУЧАСНОЇ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ»ЗАПРОШУЄМО ВАС ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОМУ СЕМІНАРІ «ПРОБЛЕМИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ВИКОНАВСТВА В УМОВАХ СУЧАСНОЇ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ»

Вельмишановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у Всеукраїнському науково-методичному семінарі з Міжнародною участю «ПРОБЛЕМИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ВИКОНАВСТВА В УМОВАХ СУЧАСНОЇ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ», що проводиться 27 квітня 2015 року кафедрою інструментального виконавства