20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ПЕДАГОГІЧНА ПРАКТИКА І ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ

ПЕДАГОГІЧНА ПРАКТИКА І ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ

Педагогічна практика є важливою частиною навчально-виховного процесу в ході якого проходить безпосереднє поєднання і реалізація теоретичних знань, що отримують студенти на заняттях з їх практичною діяльністю в якості педагогів. Це дозволяє з одного боку, закріпити і поглибити знання теорії, а з іншого – набути вміння і навички необхідні для майбутньої самостійної педагогічної майстерності вчителя.

Педагогічну практику студенти 51, 52 груп факультету мистецтв проходили на базі кабінету музики та художньої культури Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 де створені відповідні умови для проведення уроків музичного мистецтва, художньої культури (відповідне обладнання, технічні засоби, забезпечення методичною, нотною літературою, підручниками).

Під час проходження педагогічної практики студенти ознайомились з нормативними документами, матеріальною та методичною базою школи, з планом виховної роботи школи, розкладом занять учнів. Працюючи у школі студенти-практиканти дотримувались правил внутрішнього розпорядку школи.

До підготовки і проведення уроків з музичного мистецтва та художньої культури готувалася відповідально і старанно, проводили їх змістовно в доступній та цікавій для дітей формі, враховуючи індивідуальні можливості та здібності кожного учня.

На уроках створювали позитивний творчий та емоційний настрій. Самостійно розробляли поширені плани-конспекти уроків, отримували консультації викладачів-методистів. Під час підготовки і проведення уроків, студенти продемонстрували добре володіння навчальним матеріалом, а також приділяли значну увагу проведенню з учнями школи позакласних форм роботи.

DSC_0022

DSC_0024

DSC_0042

DSC_0050

DSC_0060

DSC_0063

DSC_0085

DSC_0094

DSC_0096

Студенти 51, 52 груп отримали позитивні відгуки від учителів музичного мистецтва та художньої культури. Успішно пройшли педагогічну практику усі студенти групи. Кращими серед них були: Горницька А., Кошолап О., Василенко С., Коваленко В., Куций А., Якобчук Я., Гарібова К., Марченко І., Подолян А., які повністю виконали програму з педагогічної практики і показали найкращі результати під час проведення уроків та позакласних заходів.

DSC_0014

Анна Горницька, староста 51 групи

Залишити відповідь

Схожі новини

ІІ ЗИМОВА ШКОЛА УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ДОСЛІДНИКІВ ОСВІТИ «ЄВРОПЕЙСЬКІ ІНДИКАТОРИ ЯКОСТІ ОСВІТНІХ ДОСЛІДЖЕНЬ»ІІ ЗИМОВА ШКОЛА УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ДОСЛІДНИКІВ ОСВІТИ «ЄВРОПЕЙСЬКІ ІНДИКАТОРИ ЯКОСТІ ОСВІТНІХ ДОСЛІДЖЕНЬ»

Завідувач кафедри хореографії та художньої культури Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини кандидат педагогічних наук, професор Андрощук Людмила Михайлівна стала учасником ІІ Зимової школи Української асоціації дослідників освіти (УАДО) «Європейські

ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У РОБОТІ V ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «МИСТЕЦЬКА ОСВІТА У КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У РОБОТІ V ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «МИСТЕЦЬКА ОСВІТА У КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»

Шановні студенти! Запрошуємо взяти участь у роботі V Всеукраїнської студентської наукової конференції «Мистецька освіта у контексті євроінтеграційних процесів», яка відбудеться 22 березня 2018 р. на базі мистецько-педагогічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

ЗУСТРІЧ З МАЙБУТНІМИ АБІТУРІЄНТАМИЗУСТРІЧ З МАЙБУТНІМИ АБІТУРІЄНТАМИ

14 червня 2022 року доцент кафедри інструментального виконавства УДПУ імені Павла Тичини Анатолій Коваленко відвідав Комунальний заклад Теплицької селищної ради «Теплицьку дитячу музичну школу». Дирекція закладу, педагоги та учні ознайомилися