20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це важливий носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління. Саме тому так важливо пам’ятати своє коріння та вітати рідних та близьких людей з цим чудовим святом.

Студенти долучились до свята, та зачитали улюблені вірші! Студентка 4 курсу – Терлецька Аріна, зачитала вірш Андрія Милишка «Мова». (Відео 1)

Дуже проникливими рядками звернулась до українців студентка 4 курсу – Катерина Коваль. (Відео 2)

“Пам’ятаймо: мова – зброя. Це – найсильніший інструмент збереження і розвитку матеріального й духовного спадку кожного народу. Тому захищати мови корінних народів і дедалі утверджувати українську мову як державну наше спільне завдання.”

Схожі новини

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Сьогодні свій День народження відзначає викладач кафедри інструментального виконавства Коваленко Олена Сергіївна! Шановна Олено Сергіївно! Вітаємо Вас із найприємнішим святом – Днем народження! Від щирого серця бажаємо Вам міцного здоров’я,

ПОЧАТОК ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИПУСКНИКІВ-ХОРЕОГРАФІВПОЧАТОК ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИПУСКНИКІВ-ХОРЕОГРАФІВ

На початку вересня 2023 відбулась зустріч кураторів із здобувачами спеціальностей 024 Хореографія та 014 Середня освіта (Хореографія) присвячена ознайомленню з «базою вакансій», створеною викладачами кафедри хореографії та художньої культури для

РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ НА КРАЩИЙ ВЕБ-САЙТ УДПУРЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ НА КРАЩИЙ ВЕБ-САЙТ УДПУ

На протязі поточного навчального року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини проходив конкурс на кращий веб-сайт певного структурного підрозділу університету. У структурі мистецько-педагогічного факультету діє два сайти – «факультетський»