20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це важливий носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління. Саме тому так важливо пам’ятати своє коріння та вітати рідних та близьких людей з цим чудовим святом.

Студенти долучились до свята, та зачитали улюблені вірші! Студентка 4 курсу – Терлецька Аріна, зачитала вірш Андрія Милишка «Мова». (Відео 1)

Дуже проникливими рядками звернулась до українців студентка 4 курсу – Катерина Коваль. (Відео 2)

“Пам’ятаймо: мова – зброя. Це – найсильніший інструмент збереження і розвитку матеріального й духовного спадку кожного народу. Тому захищати мови корінних народів і дедалі утверджувати українську мову як державну наше спільне завдання.”

Схожі новини

«ВЕСНЯНИЙ ВЕРНІСАЖ» У «СТАРІЙ УМАНІ»«ВЕСНЯНИЙ ВЕРНІСАЖ» У «СТАРІЙ УМАНІ»

4 березня у виставковому залі Державного історико-культурного заповідника «Стара Умань» відкрилася виставка живопису, скульптури і графіки «Весняний вернісаж», присвячена початку весни і Міжнародному жіночому дню.  Свої роботи тут представили 27

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

21 грудня свій День народження відзначає кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри музикознавства та вокально-хорового  мистецтва Щербіна Інна Василівна. Шановна Інна Василівна! Прийміть наші щирі та сердечні вітання з нагоди Вашого Дня

В УДПУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ ВІДБУВСЯ ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ХОРЕОГРАФІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «КВІТНЕВА ФЕЄРІЯ 2016»!В УДПУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ ВІДБУВСЯ ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ХОРЕОГРАФІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «КВІТНЕВА ФЕЄРІЯ 2016»!

Вже стало традицією, що навесні в стінах Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувається феєричне свято. Дорослі й діти, не байдужі до хореографічного мистецтва, з’їжджаються до нашого міста, щоб