20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ КАФЕДРИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА

ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ КАФЕДРИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА

Волонтерство – це благородна діяльність, яка вимагає не лише часу та зусиль, але й особливого ставлення до допомоги іншим. Це не просто добровільна робота, це внесок у розвиток спільноти, спосіб показати свою громадянську позицію, проявити активність та любов до ближнього.

Війна – це не тільки збройна агресія та воєнні дії. На полі битви культура та мистецтво відіграють не останню роль у цьому процесі. Адже сьогодні мистецтво на військових артефактах – це абсолютно новий вид творчості, який полягає у розпису бойових гільз різного калібру, та іншої використаної зброї. Мистецькі зображення (арти) на зброї стають волонтерськими лотами на благодійних аукціонах та подарунками для найбільш активних громадян.

Велику кількість артів на зброї було створено кафедрою образотворчого мистецтва для громадської організації «Уманська міськрайонна волонтерська організація «Разом». До такої спільної діяльності як розмалювання гільз та тубусів були залучені викладачі та студенти кафедри образотворчого мистецтва. Спільними зусиллями колег та декана факультету мистецтв на кафедрі образотворчого мистецтва було залито більше 200 окопних свічок в холодну пору. Матеріали для виготовлення окопних свічок: жестяні бляшанки, свічки, парафін, збирали всі разом та  все було використано за призначенням!

Викладачі кафедри образотворчого мистецтва Ярослава Голубенко та Олена Семенова розмалювали велику кількість гільз різного калібру та тубусів для Благодійної організації БФ «Кошик добра Черкащини», що знаходиться в місті Черкаси.

Для громадської організації «Уманський міськрайонний центр «До перемоги» було розмальовано тубуси з легендарного ПЗРК Javelin.

Майстер виробничого навчання Оксана Лавриченко створила велику кількість брелків з відстріляних гільз, що використовували як лоти для різних зборів коштів для ЗСУ. Частину брелків було подаровано нашим захисникам.

Ярослава Голубенко взяла участь у проекті «Українська артзброя», яку організував Ізмаїльський військово-історичний музейний комплекс. В даному проекті прийняли участь більше 200 майстрів та художників з усієї України. Мета його є збереження української творчості використовуючи військові артифакти,  що стало для українців окремим напрямком мистецтва.

Мистецька діяльність часів військової агресії має свої специфічні прояви, ми маємо робити все для Перемоги. Продовжуємо працювати для підтримання наших збройних сил та мотивувати наше населення та колег за кордоном. Слава Україні!!! Героям слава!!!!

 

Схожі новини

ВІТАЄМО З РІЗДВОМ ВІРЯН РИМО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ!ВІТАЄМО З РІЗДВОМ ВІРЯН РИМО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ!

Щороку 25 грудня Римо-католицька церква відзначає День народження Ісуса Христа. Вітаємо з Різдвом вірян Римо-католицької церкви! У цей світлий день бажаємо миру та спокою у кожному домі, любові та взаєморозуміння,

ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

18 квітня свій День народження відзначає кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри образотворчого мистецтва, директор Регіонального науково-творчого центру художньої освіти і майстерності Пічкур Микола Олександрович!   Шановний імениннику! Прийміть від

ХОРЕОГРАФІЧНА ВИСТАВА «КОТИК І ПІВНИК»ХОРЕОГРАФІЧНА ВИСТАВА «КОТИК І ПІВНИК»

4 червня на сцені Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася прем’єра чергового творчого проєкту кафедри хореографії та художньої культури – хореографічної вистави «Котик і Півник» за мотивами однойменної