20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ МІЖНАРОДНА ТВОРЧА СПІВПРАЦЯ ХУДОЖНИКІВ!

МІЖНАРОДНА ТВОРЧА СПІВПРАЦЯ ХУДОЖНИКІВ!

З 4 по 11 березня магістрант факультету мистецтв спеціальності «Образотворче мистецтво» Олесь Саркаров перебував із дружнім візитом у Німеччині, місті Ганноверш-Мюнден, куди поїхав на запрошення відомого художника-мультиплікатора Артура Клозе та його доньки Надін, яка є директором Музею сучасного мистецтва. Міжнародний творчий проект зібрав разом п’ять молодих художників з різних країн, а саме: Польщі, Грузії, Росії і України. Ганн. Мюнден  ̶  місто в Німеччині, розташоване в землі Нижня Саксонія, входить до складу району Геттінген, площею 121,12 км² і населенням трохи більше, ніж 24 тисячі осіб.

Темою проекту стала 70 річниця Конституції Німеччини. Перед художниками поставили завдання: в комічній формі, за допомогою коміксів, показати недоліки Конституції. Також вони мали виконати роботи в 10 екземплярах, від руки. Тобто, в кінцевому результаті вийшло 5 оригінальних коміксів з обмеженим тиражем.

У вільний час для учасників проекту були організовані екскурсії. Так, у перший день знайомились із архітектурою міста Ганн. Мюнден. Це маленьке містечко, де збереглося багато старовинних архітектурних пам’яток, що вражають своєю гармонійною довершеністю і красою.

Також пощастило побувати в Кассельській картинній галереї, де зберігаються твори таких відомих художників, як П. Рубенс, Ф. Хальс, Я. Йорданс та ін., а також демонструється велика колекція картин  Рембрандта. В музеї велике зібрання старовинних скульптур і кераміки. Особливе враження залишив міський музей Касселя, де розповідається про його історію з часів заснування, і про те, яка тяжка йому випала доля у роки війни.

Багато вражень і емоцій викликав Вевельсбург  ̶  ренесансний замок на північний схід від Бюрена, недалеко від Падерборна. Відомий, головним чином, як музей і колишня школа з ідеологічної підготовки офіцерів СС «SS Schule Haus Wewelsburg», з якою пов’язано безліч легенд. У 1980-ті роки на території замку відкрився Музей нацизму.

Отож, творча співпраця художників з різних країн стала захопливою подорожжю в світ мистецтва, історії, архітектури, цікавого спілкування і відкриття нового. Завдяки Надін, зазначає Олесь, вони не просто працювали над проектом, а й чудово проводили час. Кожен новий день відрізнявся від попереднього, був сповнений неймовірними екскурсіями, подіями, планами. Тиждень подорожі був наскільки цікавим і насиченим, що можна розповідати дуже багато. Ця поїздка принесла нові знайомства, друзів, багато незабутніх вражень, відкриттів, досвід командної роботи!

Щиро дякуємо нашим німецьким колегам Артуру і Надін Клозе за гостинність, теплий прийом, можливість відчути себе частиною дружньої великої команди творчих людей! Успіхів Вам і втілення планів! Чекаємо нових цікавих спільних проектів!

Залишити відповідь

Схожі новини

СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ОСВІТИ ВСІХ ВЧИТЕЛІВ МАНЬКІВСЬКОГО РАЙОНУСТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ОСВІТИ ВСІХ ВЧИТЕЛІВ МАНЬКІВСЬКОГО РАЙОНУ

Днями викладачі та студенти факультету мистецтв відвідали смт. Маньківка та привітали із професійним святом освітян Маньківщини, подарувавши їм святковий концерт.  У концерті брали участь майже всі творчі колективи факультету: ансамбль «Ренесанс»

ЗАПРОШУЄМО ТАЛАНОВИТУ СТУДЕНТСЬКУ МОЛОДЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВАЗАПРОШУЄМО ТАЛАНОВИТУ СТУДЕНТСЬКУ МОЛОДЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА

У рамках проведення Дня відкритих дверей на базі кафедри образотворчого мистецтва факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 22 листопада 2019 року відбудеться ІІІ Всеукраїнська студентська олімпіада з

ЩИРІ ВІТАННЯ ІМЕНИННИЦІ!ЩИРІ ВІТАННЯ ІМЕНИННИЦІ!

11  квітня  свій День народження відзначає доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник,  заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих  НАПН України, професор кафедри образотворчого мистецтва Сотська