20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ЕКСПРЕСІЯ ТІЛА ТА ЕЛЕМЕНТИ ХОРЕОТЕРАПІЇ В ТЕРАПЕВТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ

ЕКСПРЕСІЯ ТІЛА ТА ЕЛЕМЕНТИ ХОРЕОТЕРАПІЇ В ТЕРАПЕВТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ

Традиційно по вівторках відбуваються он-лайн зустрічі з провідними фахівцями з Польщі за тематичним напрямком «Мистецтво в дії. Арт-терапія в практиці польських спеціалістів». Викладачі факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини взяли участь в обговоренні актуальної теми « Експресія тіла та елементи хореотерапії в терапевтичному процесі».

Спікер вебінару – Януш Шиманський

Педагог, театральний інструктор, викладач.

З 1986 року займається паратеатральними техніками у сфері театру, експресії тіла та руху, керує театральними групами у Зеленій Гурі, Легниці, Єленії Гурі, Любліні та Радзині Підляському. У 1988–1991 роках брав участь у навчальній програмі для молодіжних лідерів, яку проводив Анджей Коморовський – учень Єжи Гротовського. З 1995 року організатор та керівник Польських та Міжнародних театральних майстер-класів “Діалоги”. У 2000 році він закінчив курс імпровізації контакту сучасних танців у Бремені (Німеччина). 1998 по 2008 рік проводив заняття в галузі невербальної комунікації (Експресія тіла) в Університеті підприємництва та адміністрації в Любліні на спеціальності „public relations”. З 2005 р. Викладач “Хореотерапії” в аспірантурі в Люблінському університеті Марії Кюрі-Склодовської. Постійний, багаторічний співробітник Центру арт-терапії в Любліні та руху «Непротоптана стежина» („Nieprzetarty Szlak”). Протягом багатьох років проводить міжнародні семінари та майстер-класи.

Опис лекції:

Під час зустрічі було обговорено роль усвідомлення тіла в терапевтичному процесі, роботу з тілом як елементом невербальної комунікації, були показані приклади художньої роботи з людьми з обмеженими можливостями. Також обговорено про вираження індивіда, групи та просторові відносини.

Лекція відбувалася польською мовою та супроводжувалася українським перекладом. Проект реалізують Посольство Республіки Польща у Києві та Польська асоціація арт-терапії.

Адміністрація факультету мистецтв щиро дякує Кривошеї Ігорю Івановичу та Польському культурно-освітньому центру УДПУ імені Павла Тичини за надану можливість участі в лекції.

Залишити відповідь

Схожі новини

СТУДЕНТИ-ВИПУСКНИКИ КАФЕДРИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ВИКОНАВСТВА ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ВИКОНАВСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІСТУДЕНТИ-ВИПУСКНИКИ КАФЕДРИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ВИКОНАВСТВА ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ВИКОНАВСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

Нещодавно на кафедрі інструментального виконавства відбувся випускний екзамен «Виконання концертної програми з фаху» бакалаврів 46 та 49 груп денної форми навчання. У складі державної екзаменаційної комісії були: Заслужений працівник освіти

ОБГОВОРЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ «МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО» ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) ТА ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «025 МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО»ОБГОВОРЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ «МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО» ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) ТА ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «025 МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО»

24 листопада 2023 року на кафедрі інструментального виконавства УДПУ імені Павла Тичини в рамках ІХ Міжнародної інтернет-конференції «Молодь, освіта, наука та мистецтво» відбувся круглий стіл щодо обговорення питань удосконалення освітніх

МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ ПЕТРИКІВСЬКОГО РОЗПИСУМАЙСТЕР-КЛАС ІЗ ПЕТРИКІВСЬКОГО РОЗПИСУ

Викладач кафедри образотворчого мистецтва Король Анатолій Миколайович вирішив поділитись своїми творчими секретами, напрацьованими десятиліттями і провів майстер-клас з петриківського розпису для вихованців та учителів Кривоозерського будинку дитячої творчості Миколаївської області.