20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ДОЗВІЛЛЯ З КОРИСТЮ

Нещодавно студенти ІІ курсу 3 групи спеціальності “Образотворче мистецтво” на чолі з куратором Алісою Білоус відвідали Уманський краєзнавчий музей. Студенти оглянули цікаву і пізнавальну колекцію робіт талановитих представниць настінного розпису, наших землячок, сестер Ірини та Софії Гоменюк. У музеї  представлено відомі за межами нашої країни мистецькі твори настінного декоративного розпису, яких у фонді налічується близько 110 екземплярів.

Співробітниця музею Вікторія Ламадяля розповіла відвідувачам про життєвий та творчий шлях сестер, наголосивши на оригінальності та  неповторності кожної роботи. Цікавим було і те, що за весь свій творчий період сестри Гоменюк внесли до своїх творів понад 1000 власних елементів, які раніше ніколи не використовувалися, а Софія Остапівна малювала одночасно обома руками, використовуючи пензлі і фарби, вироблені власноруч, з природніх матеріалів.

Відвідувачі отримали гарні враження від невичерпної фантазії, метафоричності та асоціативності сюжетів полотен  – дерева, вазони, квіти, птахи,  що дають уявлення про невідривний зв’язок художниць з батьківщиною.

Студенти цікаво та з користю провели вільний час, почерпнувши для себе багато нових ідей, налаштувавшись на творчий лад.

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІДБУЛАСЯ ПІДСУМКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ 3 КУРСУ 36 ГРУПИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 024 ХОРЕОГРАФІЯ!ВІДБУЛАСЯ ПІДСУМКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ 3 КУРСУ 36 ГРУПИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 024 ХОРЕОГРАФІЯ!

Педагогічна практика є невід’ємною частиною підготовки бакалаврів до майбутньої професійної хореографічної діяльності. 1 грудня 2021 року у режимі онлайн (платформа Google Meet), на кафедрі хореографії та художньої культури відбулась підсумкова конференція

Концерт молодіжного гурту «МІСТО МРІЙ», присвячений Всесвітньому дню рок-н-ролу.Концерт молодіжного гурту «МІСТО МРІЙ», присвячений Всесвітньому дню рок-н-ролу.

     10 квітня у приміщенні Уманського обласного музичного училища ім. П.Д. Демуцького відбувся концерт молодіжного гурту «МІСТО МРІЙ», присвячений Всесвітньому дню рок-н-ролу. Приємно зазначити, що керівником і солістом-вокалістом гурту