20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ВОЇНІВ-АФГАНЦІВ

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ВОЇНІВ-АФГАНЦІВ

Минають дні, ідуть роки,
Життя листки перегортає,
А біль Афгану ‒ на віки
В душі чомусь не замовкає.

15 лютого ‒ День виведення радянських військ з Афганістану. Двадцять п’ять років тому, останній солдат покинув землю цієї ісламської країни. Багатотисячні людські втрати, стали наслідком недалекоглядної загарбницької політики радянського керівництва. Будь-яка війна несе смерть, каліцтво, «вдягає» в журбу тисячі материнських сердець. У війни холодні очі, у неї свій рахунок, своя безжальна арифметика. Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 р. до 15 лютого 1989 року. Ця війна тривала дев’ять років, один місяць і дев’ятнадцять днів. У військах, що знаходилися на території Афганістану, пройшли військову службу 620 тис. військовослужбовців. Загальні людські втрати радянських Збройних Сил склали 15 051 чол. За весь період війни в Афганістані пропали без вісті і опинилися в полоні 417 військовослужбовців.

DSC_0042

Вшанували пам’ять воїнів-афганців студенти і викладачі факультету на загальнофакультетській кураторській годині на тему «Афганська війна:біль у серці».

Дудник

Зі вступним словом до присутніх звернулась декан факультету Олена Володимирівна Дудник, яка наголосила, що «в лютому 1989 року закінчилась війна, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини. Сьогодні ми з вами згадаємо героїв тієї страшної війни, полинемо в спогади і хочемо, щоб ці спогади пройшли крізь ваші серця, і ви зрозуміли, що найстрашніше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не до кохав. Тисячі наших хлопців загинули в боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Сивіли від горя батьки і матері, ховаючи своїх дітей, сиротіли діти, вдовами ставали жінки в мирний час. У скількох сімей у траурному обрамлені зберігаються фотографії синів! Одну нагороду заробили вони за проявлену мужність і героїзм – право бути похованим на рідній землі».

Зал 2

Присутнім був представлений до перегляду документальний фільм «Афганістан. 80-та розвід рота. 20 років поспіль», в якому відображені реальні військові події в республіці Афганістан.

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Сьогодні свій День народження святкує викладач кафедри хореографії та художньої культури, заступник декана мистецько-педагогічного факультету з виховної роботи, а також чарівна і весела, добра та привітна людина Анастасія Юріївна Криворотенко.

ВІДБУВСЯ І ТУР МІЖВУЗІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ «ХОРЕОГРАФІЯ»ВІДБУВСЯ І ТУР МІЖВУЗІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ «ХОРЕОГРАФІЯ»

Нещодавно на факультеті мистецтв відбувся І тур Міжвузівської олімпіади з дисципліни «Хореографія». На олімпіаду виносилися наступні завдання: 1) теоретична складова: тестування з дисциплін хореографічного циклу; 2) практична складова: імпровізація на

В РАМКАХ ДНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ВІДБУЛАСЬ ІІ РЕГІОНАЛЬНА МИСТЕЦЬКА ОЛІМПІАДАВ РАМКАХ ДНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ВІДБУЛАСЬ ІІ РЕГІОНАЛЬНА МИСТЕЦЬКА ОЛІМПІАДА

18 листопада 2017 року на факультеті мистецтв відбувся міні День Відкритих Дверей спільно з Білгород-Дністровським педагогічним училищем. Майбутні абітурієнти мали змогу ознайомитись з освітнім процесом та перевагами навчання на факультеті