20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

9 березня вся Україна відзначала 209-му річницю від дня народження Тараса Шевченка. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед геніальністю яких, схиляється весь світ. І серед найперших є — Тарас Григорович Шевченко, велетень духу і співець народної свободи. Щирість автора, його любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня, і багата, як історія народу, викликали захоплення.

Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, до своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала і викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім’я органічно уплелося в історію та культуру не тільки українського народу. Воно відоме далеко за межами рідного краю.

Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива жагою до життя і биттям гарячого людського серця. Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово є актуальним до сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

Саме 9-10 березня вся Україна, вшановує пам’ять Великого Кобзаря.

Студенти та викладачі факультету мистецтв теж активно долучились святкування. Студенти факультету, проявили креативність, і вшанували пам’ять Великого Кобзаря, не тільки декламуванням віршів, а й монтуванням роликів про видатного українця, написанням картин-ілюстрацій до творів Т.Г. Шевченка.

Допоки ми, читатимемо, вивчатимемо твори Т.Г. Шевченка, доти житиме Великий Кобзар, через віки і століття, вдивляючись крізь свої вірші, в людські серця! 

Учітеся, брати мої!
Думайте, читайте,
І чужому научайтесь, −
Свого не цурайтесь:
Бо хто матір забуває,
Того Бог карає,
Чужі люде цураються,
В хату не пускають,
Свої діти − як чужиї,
І немає злому
На всій землі безконешній
Веселого дому.
Обніміте ж, брати мої,
Найменшого брата, −
Нехай мати усміхнеться,
Заплакана мати!
Благословить дітей своїх
Твердими руками,
І обмитих поцілуйте
Вольними устами!
І забудеться срамотня
Давняя година,
І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечірній,
Новий засіяє…
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!

 

Схожі новини

ВІТАЄМО ВСЕВОЛОДА МАРКОВИЧА СИРОТУ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВІТАЄМО ВСЕВОЛОДА МАРКОВИЧА СИРОТУ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Шановний Всеволоде Марковичу! Колектив мистецько-педагогічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини сердечно вітає Вас з Днем Народження! Ми знаємо Вас як неординарну, талановиту особистість, висококваліфікованого, вмілого співробітника, який

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ТОМАСА КАПЛІНАГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ТОМАСА КАПЛІНА

12 жовтня 2022 року на факультеті мистецтв УДПУ імені Павла Тичини, в рамках обговорення освітньої програми 025 Музичне мистецтво, відбулася відкрита гостьова лекція професора музики Норвезького університету прикладних наук у Гамарі, керівника

ЕКСКУРСІЯ В «ПЛАНЕТАРІЙ»ЕКСКУРСІЯ В «ПЛАНЕТАРІЙ»

30 березня, заступником декана з виховної роботи Волошиною А.В., органзовано екскурсію-зустріч в навчально-виховному центрі «ПЛАНЕТАРІЙ» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Студенти-бакалаври разом з викладачами (Волошиною А.В., Біленьким І.С.,