20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ЗУСТРІЧ З МИТЦЯМИ-ВОЛОНТЕРАМ

ЗУСТРІЧ З МИТЦЯМИ-ВОЛОНТЕРАМ

19 травня  на базі Регіонального науково-творчого центру художньої освіти і майстерності факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася зустріч здобувачів вищої освіти з уманськими митцями-волонтерами: Сергієм Шандрою, Василем Власюком,  Ларисою Гоменюк, В’ячеславом Запісецьким, Анастасією та Костянтином Шепетами.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії уманські митці займаються творчою діяльністю для підтримки волонтерських потреб. Художники розповіли здобувачам про особливості творчого становлення сучасного майстра, ознайомили слухачів зі своїми творчими доробками, серед яких живописні та графічні роботи, ілюстрації, комп’ютерна графіка.

Значну увагу митці приділили питанню волонтерства, зокрема участі у аукціонах, виручені кошти з яких перераховуються на допомогу нашим воїнам.

 Одним з таких проектів була робота над розписом військових шоломів на патріотичну тематику, який вилився у виставку «Шоломи волі» представлену в Черкаському художньому музеї.

Зустріч не залишила учасників байдужими. Художники поділилися захопливими реальними історіями зі своєї мистецької та волонтерської діяльності, розповіли про вже написані твори, поділилися планами на свою майбутню діяльність. Доповідачі зачарували учасників зустрічі своєю надзвичайно актуальною, сильною, життєстверджуючою та натхненною роботою.

Дякуємо митцям за їх внесок в нашу майбутню Перемогу! Тримаймо стрій! Все буде Україна!

 

Схожі новини

УДПУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ ВІДСВЯТКУВАВ 30-РІЧЧЯ ЗАПОЧАТКУВАННЯ МИСТЕЦЬКИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙУДПУ ІМЕНІ ПАВЛА ТИЧИНИ ВІДСВЯТКУВАВ 30-РІЧЧЯ ЗАПОЧАТКУВАННЯ МИСТЕЦЬКИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

Факультет мистецтв один із найяскравіших підрозділів УДПУ імені Павла Тичини. В його історії немало цікавого і корисного як для сучасних, так і для прийдешніх поколінь. За тридцять років ми пройшли

ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ РУСЛАНИ ЛОЦМАНВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ РУСЛАНИ ЛОЦМАН

6 квітня 2023 року об 11.15 (за київським часом) відбулася відкрита гостьова онлайн-лекція кандидатки педагогічних наук, доцентки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, заслуженої артистки України, виконавиці українського фольклору та

В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛА ПІДГОТОВКА ДО НАЙБІЛЬШОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ АКЦІЇ РОКУ.»В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛА ПІДГОТОВКА ДО НАЙБІЛЬШОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ АКЦІЇ РОКУ.»

В Україні офіційно стартувала підготовка до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» у 2021 році. У рамках акції реалізована кампанія «Побачив? Прибери!».