20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ МАЙСТЕР-КЛАС НА БАЗІ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ

МАЙСТЕР-КЛАС НА БАЗІ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ

Хатній розпис – один з видів традиційного народного мистецтва. Свій розквіт стінопис отримав лише наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття. Селянські настінні розписи – це мова. Мова, яка має власні образно-знакові фактори, що у своїй основі з’єднані з вербальним мовленням.

Відроджуючи нашу українську культуру не слід забувати про її надбання та самобутність. Саме такими є настінні розписи. Кожна місцевість відрізняється своїм наповненням та символами, що зображалися на стінах українських хат.

Так, в рамках проекту «Ти вдома» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки державного департаменту США, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва Олена Семенова провела тренінги (майстер-класи) із «Уманського хатнього розпису».

Майстер-клас проводився на базі факультету мистецтв для місцевих мешканців та внутрішньо переміщених осіб. Копіюючи роботи наших місцевих майстринь сестер Гоменюк та створюючи свої власні композиції учасники тренінгів проявляли свою креативність та творчі здібності, набували майстерності.

В кінці майстер-класу учасники, на згадку про гарно проведений час, забрали із собою частинку народної творчості у власному виконанні.

Схожі новини

МОЛОДІЖНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР – ЛАУРЕАТ І СТУПЕНЯ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ!МОЛОДІЖНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР – ЛАУРЕАТ І СТУПЕНЯ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ!

Народний аматорський колектив профспілок України «Молодіжний камерний хор» УДПУ імені Павла Тичини брав участь у Міжнародному онлайн-конкурсі «Talents of the 21st century» (Варна, Болгарія) і здобув звання Лауреата І ступеня

ЗНАЙКРАЩИМИ ПОБАЖАННЯМИ В ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ!ЗНАЙКРАЩИМИ ПОБАЖАННЯМИ В ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ!

Сьогодні свій День народження відзначає кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Балдинюк Дмитро Іванович. Зичимо Вам міцного здоров’я, особистого щастя, злагоди та чудового настрою, родинного затишку та сімейного

ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП КОНКУРСУ «МИ МАЛЮЄМО ВЕСНУ»ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП КОНКУРСУ «МИ МАЛЮЄМО ВЕСНУ»

15 березня о 15:00 год. на базі факультету мистецтв відбувся ІІІ, завершальний етап загальноміського конкурсу дитячої творчості «Ми малюємо весну», в якому взяли участь учні 9-11 класів, найстарші його учасники! Методист