20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ!

ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ!

Культуру людства неможливо уявити без танців. Спортивні і народні, класичні та сучасні… Здавалося б вибирай що хочеш, але в будь-якому танці важливо не просто рухатися але відчувати його кожною клітинкою тіла і всім серцем!
Міжнародний день танцю з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО відзначається 29 квітня – у день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новера, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов до історії, як «батько сучасного балету».
Жан-Жорж Новер (29 квітня 1727 – 19 жовтня 1810) – французький балетмейстер, учень балетмейстера Л. Дюпре. Виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні.
Новер розробив принципи героїчного балету і балету-трагедії. У 1759 році вийшла його знаменита праця «Листи про танець і балети», де Новер обґрунтував принципи балету-п′єси, що втілюється засобами дієвої пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.
Цього дня весь танцюючий світ відзначатиме професійне свято – театри опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти.
Унікальність цього, та йому подібних свят, у тому, що вони дають можливість кожному з нас хоч на мить доторкнутися до світової цивілізації і стати повноправним учасником міжнародного свята.

ВІТАЄМО МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ!

Отож, вітаємо в першу чергу викладачів та студентів кафедри хореографії та художньої культури, а також усіх причетних до танцювального мистецтва із цим величним святом – Міжнародним днем танцю! Бажаємо творчого натхнення, міцного здоров’я та незгасаючого бажання творити прекрасне!

2 коментарі до “ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ!”

  1. З професійним святом вас, дорогі ХОРЕОГРАФИ! Нових Вам перемог, творчих проектів, вдячних глядачів, квітів і посмішок! Дякуємо Вам за вашу невтомну працю, за ті хвилини насолоди високим мистецтвом ТАНЦЮ!

Залишити відповідь

Схожі новини

ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В СЕМІНАРІ “ЕСТЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ МИСТЕЦЬКИХ ДИСЦИПЛІН”ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В СЕМІНАРІ “ЕСТЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ МИСТЕЦЬКИХ ДИСЦИПЛІН”

Вельмишановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у Всеукраїнському науково-методичному семінарі «ЕСТЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ МИСТЕЦЬКИХ ДИСЦИПЛІН», що проводиться 26 травня 2016 року факультетом мистецтв Уманського державного педагогічногоуніверситету імені Павла Тичини. Напрями

«КОЛИ ДУША СПІВАЄ…»«КОЛИ ДУША СПІВАЄ…»

«Подаруй радість дітям! Зроби щасливою кожну дитину!», – це педагогічне кредо талановитого вчителя музичного мистецтва, вчителя-методиста Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Віри Михайлівни Терещук. У талановитого вчителя –

ДОПОМОЖЕМО НАШИМ ГЕРОЯМ РАЗОМ!!!ДОПОМОЖЕМО НАШИМ ГЕРОЯМ РАЗОМ!!!

Сьогодні студенти та викладачі мистецько-педагогічного факультету на чолі з деканом, кандидатом історичних наук, доцентом Дудник Оленою Володимирівною, прийнявши виклик від факультету фізичного виховання, взяли участь у благодійній акції Ice Bucket