20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

15 лютого – День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Пам’ять наших земляків, воїнів-афганців – це болюча історія українського народу. Про неї потрібно пам’ятати, її потрібно згадувати, адже багатьом матерям так і не судилося побачити сина, рідним – брата, дітям – батька. Сьогодні їхні обличчя закарбували лише старі сімейні фотографії, кам’яні плити пам’ятників, устелені квітами підніжжя могил.
«Ніхто не забутий, – ніщо не забуте…» саме такими словами 16 лютого в актовій залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини розпочався вечір пам’яті, концерт-реквієм з нагоди вшанування Дня воїнів-інтернаціоналістів та пам’яті Героїв Майдану «Небесної сотні».

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

«Це лише часточка великої данини і пошани людям, що своєю кров’ю відстояли нашу свободу» – зазначають члени студентського самоврядування мистецько-педагогічного факультету, організатори заходу.
Слово перед учасниками та гостями мав Володимир Миколайович Дуровко.

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

У своєму виступі Володимир Миколайович, із болем в душі від моторошних спогадів війни, розповів про ті страшні роки його життя, які він провів в Афганістані. Звернувся до всіх присутніх із проханням цінувати, берегти, любити та захищати свою Батьківщину. Побажав усім добра, здоров’я та миру. Аби ніхто не відчув на собі страшного лиха, ім’я якому – війна.

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

В пам’ять про ті трагічні часи, студенти мистецько-педагогічного факультету читали вірші, оспівували в піснях, відображали в танці події, які залишили важкі рани в душах тих, кому довелося пережити ту війну.

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ» ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ» ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ» ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ» ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ» ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ» ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

Матусю, рідна, не сумуй.
Я повернусь, я обіцяю.
Дітей від мене поцілуй, скажи що я їх захищаю!!!
Тут йде страшний, запеклий, довгий бій.
Та ми не маєм права відступати.
Бо землю нашу треба захищати, від тих проклятих ворогів.

Прийде послання матері, що син ГЕРОЙ, що у бою поліг.
І впаде мати з криком на порозі «Та ти ж мав повернутися живим».

Таких героїв в УКРАЇНІ є багато, в моєму серці житимуть завжди.
Так уклонімося усім солдатам.
Які за нас в бою тім полягли…

Автор: Ольга Перепелюк

Чимало лiт минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану радянські війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi. Не можуть матерi забути загиблих та покалiчених синiв, а дружини та дiти своїх чоловiкiв i батькiв. Ми маємо знати про страшнi подiї афганської вiйни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, якi стали свiдками й учасниками воєнних подiй.
Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих наших земляків, воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулися живими до батьківських осель.
Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв України різних історичних подій. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни, в якій полягли наші побратими – Герої Майдану, Герої Небесної сотні.

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами, мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.
Шануємо ми й світлу пам’ять бійців АТО, які мужньо відстоюють незалежність та суверенність нашої держави, боронять життя людей та творять подальше для нас світле мирне майбутнє.

Мов сокіл до неба злітає душа,
Неначе у серці той гомін луна,
Той гомін від болю чи щастя не знаю,
А силу його я все ж відчуваю.

Моя сивая ненько, Моя Україно,
У сні й наяву до тебе я лину.
Як очі закрию бачу Кримськії гори,
Бачу гай, лани і дикі простори…

Моя Батьківщино, Ой нене моя,
Вклоняюсь тобі
Я дитина твоя.
Палає у полум’ї змучена мати,
Бо змії лихії почали кусати.

Все терпить, бо ж їх породила
Як тяжко не було, дітей боронила
Боронить й на далі
Буде боронити, щоб знов за вікном
Сміялися діти,
Щоб сльози щастя, не горя бриніли,
Посіявши душах віру й надію.

Анастасія Марищук «Крик душі»

Завершився вечір пам’яті словами декана мистецько-педагогічного факультету, канд. історичних наук, доцента Олени Володимирівни Дудник:

ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ»

«Ми закликаємо Вас сьогодні згадати у Ваших молитвах усіх Героїв, які поклали своє життя за майбутнє, майбутнє нашої України. Хай пам’ять про наших Героїв згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі…»

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

26 грудня свій День народження відзначає майстер виробничого навчання кафедри образотворчого мистецтва Володимир Пилипович Лопушан! Шановний Володимире Пилиповичу! Прийміть наші щирі вітання з Днем народження! Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя,

ЗУСТРІЧ З ПРЕКРАСНИМЗУСТРІЧ З ПРЕКРАСНИМ

Дружня 31 група мистецько-педагогічного факультету на чолі з куратором Пиж᾿яновою Наталією Володимирівною за короткий час навчання зуміли знайти спільні інтереси. Так, групою було вирішено відвідати експозицію з нагоди 95-річчя від

НА БАЗІ КАФЕДРИ ХОРЕОГРАФІЇ ТА ХУДОЖНЬОЇ КУЛЬТУРИ ОБГОВОРИЛИ СУЧАСНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ХОРЕОГРАФІЧНОЇ ОСВІТИНА БАЗІ КАФЕДРИ ХОРЕОГРАФІЇ ТА ХУДОЖНЬОЇ КУЛЬТУРИ ОБГОВОРИЛИ СУЧАСНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ХОРЕОГРАФІЧНОЇ ОСВІТИ

16-17 травня кафедрою хореографії та художньої культури (зав. кафедри – кандидат педагогічних наук, доцент Андрощук Людмила Михайлівна) мистецько-педагогічного факультету було проведено ІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Сучасні стратегії