20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ЮВІЛЕЙ УМАНСЬКОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ

ЮВІЛЕЙ УМАНСЬКОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ

14 березня Уманський художній музей святкував 45 років з дня свого відкриття. Музей розташовано у приміщенні  римо-католицького костелу, пам’ятці архітектури ХІХ століття, спорудженого на кошти графа Потоцького (власника Умані й Уманського маєткового ключа) у 1825 році.

Першу в Черкаській області картинну галерею – відділ Уманського краєзнавчого музею, було відкрито у 1974 році з нагоди 30-ти річчя визволення м.Умані від німецько-гітлерівських загарбників.

Фондова колекція Художнього музею нараховує більш як 5 тисяч одиниць збереження. Це твори відомих українських і зарубіжних митців, які є справжніми скарбами для поціновувачів високого мистецтва.

Привітати ювілярів із такою визначною подією прийшли представники міської влади, закладів освіти і культури, студенти, творчі люди нашого міста – художники, письменники, журналісти, а також усі, хто має в серці любов до прекрасного.

Від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з вітальним словом виступила Ольга Музика, завідувач кафедри образотворчого мистецтва. Кафедра тісно співпрацює з музеєм, неодноразово проводились звітні колективні та персональні виставки викладачів і студентів. Привітавши колектив, який уже 30 років поспіль очолює Тамара Гай, Ольга Музика передала подяку від університету, підписану ректором, професором Олександром Безлюдним. Музичним привітанням від факультету мистецтв стала пісня у виконанні ансамблю «Софія», художній керівник – Василь Семенчук.

З нагоди ювілею у приміщенні музею демонструється виставка творів, які подаровані уманськими художниками.

Тож запрошуємо всіх, хто цікавиться мистецтвом, відвідати музей, отримати естетичну насолоду і заряд позитивних емоцій! Адреса: вул. Андрія Кизила, 2. Виставка працює з 9.00 до 16.30. Вихідний день – середа.

Залишити відповідь

Схожі новини

ОГОЛОШЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС МОЛОДІЖНИХ ПРОЕКТІВ «ЯК ЗРОБИТИ ІСТОРІЮ УКРАЇНИ ЦІКАВОЮ ДЛЯ МОЛОДІ»ОГОЛОШЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС МОЛОДІЖНИХ ПРОЕКТІВ «ЯК ЗРОБИТИ ІСТОРІЮ УКРАЇНИ ЦІКАВОЮ ДЛЯ МОЛОДІ»

З 1 травня до 24 серпня 2016 року за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Наукове гуманітарне товариство» та підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» проводиться Всеукраїнський конкурс молодіжних проектів

ВІДБУЛАСЯ НАСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ДО ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ СТУДЕНТІВВІДБУЛАСЯ НАСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ДО ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ СТУДЕНТІВ

Сьогодні на факультеті мистецтв відбулася настановча конференція до виробничої практики для студентів 4 курсу напрямів підготовки 6.020202 Хореографія, 6.020204 Музичне мистецтво та 6.020205 Образотворче мистецтво. На початку роботи конференції заступник