20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ «ЧОРНОБИЛЬ – БІЛЬ УКРАЇНИ»

«ЧОРНОБИЛЬ – БІЛЬ УКРАЇНИ»

В понеділок, 26 квітня, виповнюється 35-а річниця Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 1986 року сталася найбільш серйозна техногенна катастрофа в історії цивільної ядерної енергетики – о 1 год. 23 хв. за київським часом з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. В історії багатостраждального українського народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

Визначити масштаби катастрофи та її впливу на здоров’я людей важко досі. Тільки від раку, що розвинувся в результаті отриманої дози радіації, померли сотні тисяч людей. Прип’ять і навколишні села ще кілька століть будуть небезпечними для проживання.

Навколо ЧАЕС створено 30-кілометрову зону відчуження. Важко збагнути, але в 10-кілометрову зону, напевно, вже ніколи не повернуться люди!

Після найбільшої в світі ядерної катастрофи електростанція продовжувала працювати через гостру нестачу електроенергії в Україні. Остаточна зупинка електростанції сталася тільки у 2000 році.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Студентська рада факультету мистецтв провела низку заходів серед студентів.

  1. Перегляд фільму “Чорнобильська трагедія – біль України”. Взято документальний фільм з телеканалу UAУкраїна «Чорнобиль. Точка часу» (2016)

  1. Перегляд презентацій студентів «Чорнобиль. Життя людей до та після катастрофи».

Підготувала заступник голови студради – Катерина Хмарук, та студенськка рада факультету мистецтв.

 


 

  1. Провели бесіду з історії вибуху на Чорнобильська АЕС.
  1. Флешмоб в соц.мережі Instagram “МІЙ біль – Чорнобиль”.

Студенти активно обговорювали цю тему. Багато хто, знає особисто людей, які тоді в 1986 році, були серед числа перших ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Атомний Вій опустив бетонні повіки.

Коло окреслив навколо себе страшне

Чому Звізда-Полин упала в наші ріки?!

 Хто сіяв цю біду і хто її пожне?

 (Ліна Костенко)

Залишити відповідь

Схожі новини

ВІДБУЛАСЬ ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»ВІДБУЛАСЬ ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

8 жовтня на мистецько-педагогічному факультеті відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти: здобутки, проблеми та перспективи». Співорганізаторами конференції виступили: науково-дослідна лабораторія педагогічної компетентності Уманського державного педагогічного університету імені

УКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ МОЖУТЬ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ОПИТУВАННЯ ЩОДО ВІДКРИТОЇ НАУКИ, ВІДПОВІДІ ПРИЙМАЮТЬ ДО 17 КВІТНЯУКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ МОЖУТЬ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ОПИТУВАННЯ ЩОДО ВІДКРИТОЇ НАУКИ, ВІДПОВІДІ ПРИЙМАЮТЬ ДО 17 КВІТНЯ

Українських науковців запрошують пройти коротке опитування щодо рівня знань і залученості до практик Відкритої науки (Open Science) в Україні. Анкета розміщена тут. Опитування є анонімним. Надати відповіді можна до 17 квітня

ПРИБИРАННЯ ТЕРИТОРІЇ АГРОБІОЛОГІЧНОЇ СТАНЦІЇПРИБИРАННЯ ТЕРИТОРІЇ АГРОБІОЛОГІЧНОЇ СТАНЦІЇ

Нещодавно студенти 13 групи першого курсу напряму підготовки «Образотворче мистецтво» мистецько-педагогічного факультету відвідали Агробіологічну станцію нашого університету. В даний час агробіостанція виконує функцію однієї з найважливіших ланок практичної підготовки студентів