20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ!

ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ!

Щороку 21 листопада в Україні відзначають – день Гідності і Свободи. Саме в цей день, у 2013 році у центрі столиці вперше зібрались прихильники Євромайдану, які засвідчили волелюбність українського народу, його прагнення до свободи та демократичних цінностей.

«Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи».

Зараз найважча і найважливіша сторінка нашої історії, коли українці гідно боронять свою землю і борються за майбутнє, без війни, без утисків та насильства.

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Перестати бути рабом, не боятись, бути гідним і бути чесним перед собою. Саме ці речі дозволяють побачити в будь-якій людині Особистість. Вони викликають повагу навіть у ворогів.

Зараз гідність все більше і більше відроджується в українському суспільстві. Все більше з’являється Громадян, котрі здатні не боячись сказати: «Я не дозволю себе принижувати! Я так не хочу! Мене це не влаштовує! Я гідний і заслуговую кращого!» Справжні європейські цінності прийдуть до нашої держави тоді, коли тут буде повага до Людини і до її гідності.

21 листопада, заступником декана з виховної роботи Волошиною А.В. та студентською радою факультету мистецтв  проведено виховний захід у формі бесіди –  “Вільні. Сильні. Незалежні. Живі.” Під час бесіди розглянули основні причини виникнення Євромайдану, що передувало тим страшним подіям. Студентською радою розроблено презентацію з основною інформацією, яку представила – Інна Шпак. Коротку доповідь-доповнення презентації підготувала – Влада Діброва. Після “уроку свободи і гідності” студенти переглянули фільм про події 2013 р. – “Зима у вогні”. Під враженням фільму, студенти зробили свої висновки: “Люди, що віддали життя, за свободу і незалежність нашого народу, живі – доки ми боремось! Правда обов’язково переможе”.

 

Схожі новини

ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ ВИПУСКНИХ КУРСІВ ПРО ОТРИМАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ АДРЕСНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ!ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ ВИПУСКНИХ КУРСІВ ПРО ОТРИМАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ АДРЕСНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2006р. №1361 «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників закладів вищої освіти» випускники закладів вищої освіти денної форми навчання, які навчались

ВІДБУЛАСЯ ЗАХОПЛЮЮЧА ЕКСКУРСІЯ ДО КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇВІДБУЛАСЯ ЗАХОПЛЮЮЧА ЕКСКУРСІЯ ДО КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇ

Мистецтво – це те, до чого тягнеться душа кожної творчої людини. 27 лютого студенти І курсу мистецько-педагогічного факультету 11 та 14 групи, разом з куратором Биковою Ольгою Вікторівною, відвідали місце,

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ХУДОЖНИКА НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВСВЯТКУВАННЯ ДНЯ ХУДОЖНИКА НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ

У жовтні, з нагоди професійного свята – Дня художника, на факультеті мистецтв святкували Всеукраїнський день художника! Привітати першокурсників прийшли студенти та викладачі нашого університету. Із вітальним словом до всіх присутніх звернувся декан