20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 28

+380474432323 - деканат

+380474435308 - методист заочного відділу

English Ukrainian

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ МИСТЕЦТВ НОВИНИ САЙТУ «КОЛИ ДУША СПІВАЄ…»

«КОЛИ ДУША СПІВАЄ…»

«Подаруй радість дітям! Зроби щасливою кожну дитину!», – це педагогічне кредо талановитого вчителя музичного мистецтва, вчителя-методиста Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Віри Михайлівни Терещук.

1

У талановитого вчителя – щире серце, невичерпне джерело доброти і любові до дітей, а ще невгамовне бажання створювати щось неймовірне, неповторне. Закохана у світ музики, Віра Михайлівна тонко відчуває її красу і глибину…

Щоб виховати людину високого інтелекту, красиву й багату емоційно, Віра Михайлівна не може обійтися без цілого світу художніх образів, якими вона збагачує свою власну пісенну творчість.

Результатом творчої праці вчителя стала перша дебютна збірка її пісень «Даруємо вам пісню», а незабаром друга – «Коли душа співає».

2

У передмові до збірника «Коли душа співає…» професор кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Дмитро Іванович Балдинюк зазначив: «Лірика пісень Віри Михайлівни життєва, пройнята щирою душевністю. Музичні образи у мелодіях автора виражені розмаїттям яскравих кольорових інтонаційних зворотів, спрямованих на розкриття людських почуттів і думок. Широко представлено образно-тематичне і жанрове коло збірки: патріотичні пісні, урочисті гімни, ліричні пісні про кохання, природу, красу людського життя, пісні для дітей. Вони зачаровують своєю унікальністю і відвертістю, щирістю і душевністю, єднають людей духовно, несуть заряд енергії, добра та любові».

26 вересня відділ освіти Уманської міської ради провів презентацію авторської збірки В.М. Терещук «Коли душа співає». На свято пісні були запрошені освітяни і громадськість нашого міста.

Прихильники творчості Віри Михайлівни виконували її пісні. І серед них викладачі нашого університету – Леся Тарасюк та Олександра Шкуренко, студенти кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін – Римма Тимошенко та Віталій Михайленко, у виконанні яких пролунали пісні: «Свята ненька», «Золота заметіль», «Осінь». У створенні авторської збірки пісень приймали участь нині вже випускники факультету мистецтв – Владислав Коваленко та Андрій Куций.

3

Вдячні слова автора пісень пролунали на адресу викладачів та студентів кафедри за багаторічну та плідну співпрацю – виступи студентів, викладачів, видання навчально-методичного посібника для студентів мистецько-педагогічних факультетів «Пісенна творчість учителя як краса педагогічної дії» (де висвітлено й узагальнено педагогічний досвід талановитого вчителя).

Від викладачів кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін з презентацією збірки привітала Віру Михайлівну Терещук старший викладач Надія Андріївна Балдинюк.

4

Пісні талановитого вчителя музичного мистецтва, випромінюючи потужну енергетику, ще довго хвилюватимуть серця вдячних слухачів.

доцент кафедри музикознавства
та вокально-хорових дисциплін
Сирота З.М.

Залишити відповідь

Схожі новини

МАЙСТЕР-КЛАС МАРИНИ РОЖНЯТОВСЬКОЇМАЙСТЕР-КЛАС МАРИНИ РОЖНЯТОВСЬКОЇ

13 жовтня у рамках проведення IV міжнародної науково-практичної конференції «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти:  здобутки, проблеми та перспективи» для студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» відбувся майстер-клас із акварельного живопису члена Національної спілки художників

ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В РОБОТІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО СЕМІНАРУ «МОЛОДЬ, ОСВІТА, НАУКА ТА МИСТЕЦТВО»ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В РОБОТІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО СЕМІНАРУ «МОЛОДЬ, ОСВІТА, НАУКА ТА МИСТЕЦТВО»

Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у роботі всеукраїнського науково-методичного семінару «Молодь, освіта, наука та мистецтво», який відбудеться 27 листопада 2015 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини

РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ УЧНІВСЬКИХ ТА СТУДЕНТСЬКИХ ТВОРЧИХ РОБІТ “ШЕВЧЕНКО В МОЄМУ СЕРЦІ”РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ УЧНІВСЬКИХ ТА СТУДЕНТСЬКИХ ТВОРЧИХ РОБІТ “ШЕВЧЕНКО В МОЄМУ СЕРЦІ”

З нагоди святкування 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка кафедра образотворчого мистецтва та Мала Академія народного мистецтва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини провела регіональний конкурс учнівських та студентських